Сдружение „Модус Арт“ представя един проект, който събира младежките танцови формации и младите фотографи на сдружението в едно незабравимо приключение, наречено „Танцуващи около нас“. Проектът е фокусиран върху младежката инициатива, ентусиазъм и свободата на младежкия дух, вдъхновени от красотата на танцовото изкуство.
Екипът на проекта цели да представи по един нетрадиционен начин младежката непринуденост на танцорите в гр. Варна, като извади младежките танцови формации от традиционните им представления и ги потопи в алтернативна за танцовите представления среда. Фотографите от сдружението ще заснемат красотата на движението, грацията на младостта и чистотата на емоциите на младите хора. В същото време, представяйки артистите в нетрадиционни /нестандартни и маргинални/ среди и състояния в рамките на гр. Варна и околността, ще представим и красотата на града, достоен да защити гордо кандидатурата за „Младежка столица – 2017“.
Идеята на екипа е да обедини различни танцови школи и формации, танцуващи в различни стилове – от балет и класически стандартни танци, до хип-хоп, стрийт денс, спортна гимнастика, латино танци, народни танци, брейк и много други. В рамките на 5 месеца фотографи и танцьори ще организират и реализират съвместни перформънси на знакови и алтернативни места в гр. Варна – площада пред Катедралния храм, вълнолома, Галата, Фестивален комплекс, Морска градина, музеи, галерии, местността Побити камъни, Аладжа манастир, ралични младежки пространства и др. Така младежите ще имат възможност да представят своите умения в две арт-посоки – фотографията и танца, като не само се забавляват, но и обменят опит помежду си и по младежки непринудено представят своя град като столица на младите таланти.